doç ile ilgili haberler
Bir milyon karanfille çiçekten saat kulesi yapılacak
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Atilla Ocak’ın oldukça ilgi çeken çalışması, Anadolu Endemik Bitkiler Fotoğraf Sergisi iki gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda meraklıların ziyaretine açılacak.
Fatih Üniversitesi'nde ‘Ortadoğu’ konuşulacak
Açılış konuşmasını Fatih Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Ahmet Arabacı yapacak. “Ortadoğu: Tehditler & Çıkış Yolları” teması ile başlayacak olan sempozyumun ilk oturumunda ‘Güvenlik Krizi: Suriye’ konusu ele alınacak.
Tarım Lisesi arazisine yapılan çim saha için suç duyurusu
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy ve oda üyeleri suç duyurusunda bulunmadan önce Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Doç.
Sokak çocukları gibi çalıştılar yetimlere bağış yaptılar
Sokakta çalışan çocuklarının yaşadıklarını daha iyi anlamak isteyen öğrenciler, Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış koordinatörlüğünde, 5 gün boyunca çarşıda ayakkabı boyadı, simit, mendil, yara bandı, su ve mendil sattı.
Çorum Hasan Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi açıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Doç Dr. Muhittin Macit bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Macit, kütüphanenin geçmişin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rolü olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Prof. Dr. Çelik: Yeni anayasanın ilkeleri evrensel, metni de kısa olmalı
Mehmet Çelik, Gediz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Yasin Sezer ile CBÜ’den Yrd. Doç. Dr. Fatih Demir katıldı. CBÜ Öğretim Üyesi Prof.
Bursa'da Sultan I. Murad Han Dönemi konuşuldu
Bir başka oturumda ise Doç. Dr. Cafer Çiftçi başkanlığında Dr. Ayşegül Kılıç "Sultan I. Murad’ın Gözüyle Balkanların Uç Beyi Nasıl Olmalı?
"Gen bahçesi yerine başka alternatifler değerlendirilmeli"
Mahmut Oğuz, Doç. Dr. Harun Arıkan, Doç Dr. Hilal İnan ve Yard. Doç. Dr. Ömer Korkut'un imzaları yer aldı.
(CİHAN)
"Diyabet kontrol altına alınmazsa kronikleşir"
Acıbadem Adana Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şebnem Aktaran, erken tanı sayesinde diyabet hastalığının gelişimini yavaşlatarak, diyabetliye kaliteli bir yaşam sunulabileceğini bildirdi.
Zonguldak'ta kanser ve alzheimer tedavisinde kullanılan Reishe mantarı bulundu
görünüm arz etmesinden şüphelenen vatandaşın haber verdiği Eliçora, incelemesi için ZKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güray’a durumu aktardı. Yaptığı ön incelemede, mantarın, Reishi mantarı olduğunu saptayan Doç.
Taşgetiren: Avrupa’ya 10 milyon Asım nesli gönderebilirsek Avrupa değişir
Hasan Çiftçi, Rektör Başdanışmanı Doç Dr. Murat Kayri ve diğer akademik- idari personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımın sağlandığı Akif’i anma programının açılış konuşmasını yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof.
Karadeniz’in Türkiye kıyılarında 59 balık türünün nesli tükendi
Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semih Engin, balık türleri neslinin tükenmesine başta aşırı avcılık olmak üzere, kirlilik ve iklim değişikliğinin neden olduğunu söyledi. Doç Dr.
Ağrı'da 'Kar Şiirleri Şöleni' coşkusu
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Başkanı Doç Dr. Rıdvan Canım da 'Kar Şiirleri Şöleni’ne gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Programda Abdulkerim Dinçbey, Tacettin Şimşek, Ekrem Karadişoğulları ve Mehmet Yaşar Genç gibi şairler ‘Kar’ konulu şiirlerini okudu.
Doç. Dr. İşler: Çocuğunuzu internetteyken kontrol edin
ERZURUM - ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Veysi İşler, Türkiye'de çocukların, ailelerinden ileri seviyede internet bilgisine sahip olduğunu belirterek, "Çocuğunuz internetteyken onun yanına oturun ve kontrol edin.
‘28 Şubat sürecinden önce yazdığı kitaptan dolayı üniversiteden atıldı’
Atıf Hoca’nın idamına, şapka devriminden önce yazdığı “Frenk Mukallitliği ve Şapka” kitabının gerekçe gösterilmesi gibi kendisi için de 1995 yılında Yrd. Doç Dr. Ahmet Halaçoğlu’yla beraber yazdığı “Türk İnkılabı Tarihi ve Atatürk İlkeleri” kitabındaki eleştirilerin bahane edildiğini söyledi.
ETO Başkanı Karacan: Kurumsallaşan şirketler ayakta kalacak
Eğitimde Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Gülfidan Barış, rekabet, üstünlük, pazarlama, farklılık, zihinde yaratıcılık konuları hakkında bilgiler verdi.
Ali Şir Nevai doğumunun 570. yılında anılıyor
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr. Yusuf Çetindağ sempozyumda; Ali Şir Nevai’nin Türk milletinin maneviyatı, kültürü, dil ve edebiyatına katkılarının ele alınacağını belirtti.
Yaptığı yalıtkan madde, depremde birçok hayat kurtaracak
Bunlardan birine de Gaziantep Zirve Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Mevlüt Taşcan imza attı. Taşcan, uluslararası arenada dereceye giren projesiyle tamamen liften oluşan ve nanoteknoloji kullanılarak yapılan bir yalıtım malzemesini oluşturmak için kolları
Hatay’da Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi açıldı
Serginin açılışını Antakya Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Antakya Musevi Cemaat Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu yaptı.Peygamber Efendimiz Hz.
Bozok Üniversitesi Hastanesi'nde solunum fonksiyon testi cihazı hizmete girdi
Namık Delibaş ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Yavuz Selim İntepe katıldı. Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, yaptığı açıklamada, üniversite hastanesinin her geçen gün büyüyerek daha fonksiyonel hale geldiğini, Yozgat ve bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti vermenin
Doç. Dr. Afyoncu: Bizi katil ilan eden Fransa 1 milyonda fazla insan katletti
KOCAELİ - Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Afyoncu, 1 milyondan fazla insan katleden Fransa'nın Ermeni soykırımı iddiasını kabul ettirerek, Türk kamuoyunu dünya nezdinde katil ilan etmeye çalıştığını
Bursa Müftüsü Ay: Aile içi iletişimsizlik boşanmaları artırdı
Mehmet Emin Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Yard. Doç Dr. Huriye Martı ile DİB Ankara Çankaya Bayan Vaizi Sedide Akbulut katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof.
Manevi şahsiyetler ve mekanlar filmlerle dünyaya tanıtılacak
Mehmet Emin Ay, proje danışmanları Prof Dr Mefail Hızlı, Doç Dr. İbrahim Gürses, merkez vaizi Muhammed Döner, Mustafa Bülbül ve emekli din görevlisi Mehmet Kantarcı ile birlikte Sümbüllü Bahçe Konağı’nda basın toplantısı düzenledi.
Soydaşların çalışma izini ve emeklilik sorunları ocak sonuna kadar çözülecek
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç Dr. Özkan da Balkan kökenli bir milletvekili olarak Hakan Çavuşoğlu’na sorunların çözümü için önemli görev düştüğünü kaydetti.
(CİHAN)
Şifa Hastanesi yurtdışında model oluyor
Bakan Mumuni, Başhekim Yrd. Doç Dr. Faik Fevzi Okur’dan hastane hakkında bilgi alarak, Gana’da yapacakları sağlık yatırımlarıyla ilgili taleplerini mütevelli heyetine iletti.Mumuni, “Türkiye, Afrika’da inanılmaz bir prestij yakaladı.
Evliya Çelebi 400 yaşında
APİKAM Müdürü Yrd. Doç Dr. Oktay Gökdemir’in yönettiği panele, konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Daş ve araştırmacı yazar Zeki Büyüktanır katıldı.
Şakiroğlu: Bitki genetik kaynakları gıda güvenliğinin temellerini oluşturuyor
KARS - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Şakiroğlu, "Tarımsal biyoteknoloji konusunda gelişmiş ülkeler, genetik kaynaklardan elde dilen faydanın adil paylaşımını hedefleyen uluslararası anlaşmalara
Evliya Çelebi doğumunun 400. yılında anılıyor
APİKAM Müdürü Yrd. Doç Dr. Oktay Gökdemir’in yöneteceği panelin konuşmacıları Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Daş, araştırmacı yazar Zeki Büyüktanır ve yazar Birsen Kırbaş olacak.
İyi hekim olmanın yolları türkülerde gizli
MALATYA - İzmir Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Eğrilmez, iyi bir hekim olmanın ilk şartının hastayı iyi anlamak olduğunu, bunun için türkülerin doktorlar için önemli mesajlar içerdiğini söyledi.
Engelli sporcular festivalde hünerlerini sergiledi
Proje Koordinatörü Yrd. Doç Dr. Gonca İnci ise programda yer alan 12 standa engelli sporcuları tanıtmayı hedeflediklerini hatırlattı. Özel eğitim merkezlerinde spor kulüpleri sayısının artması gerektiğini vurgulayan İnci, bu konuda yetkililerin desteklerini beklediklerini kaydetti.
Depresyon, erken doğum riskini iki kat artırıyor
Acıbadem Maslak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Perinatolog Doç Dr İbrahim Bildirici, hamilelik döneminde depresyonun mutlaka tedavi edilmesi gerektiği uyarısında bulunarak, “Çünkü depresyon anne sağlığını olumsuz etkilemesinin yanı sıra bebekte ciddi tablolar oluşturabilen
Bursa’nın Anayasası masaya yatırıldı
Haluk Eyidoğan ‘Depremsellik’, Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy ‘Tarım’, Doç Dr Feza Karaer ‘Çevre Sorunları’, Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy ‘Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması’, Prof.
Halkı Çanakkale’nin öğrenci şehri olmasını istiyor
Sonuçlar, Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Ünal Bilir tarafından açıklandı.18-24 Kasım 2011 tarihleri arasında 980 kişiyle yüz yüze görüşülen araştırma, il merkezi ve Kepez beldesindeki dokuz yerleşim yerinde yapıldı.
6. Ulusal İnşaat Yönetimi Kongresi sona erdi
Emin Öcal’a plaketini Yrd. Doç.Dr. Ümit Dikmen verdi. Prof. Dr. Ekrem Manisalı’ya ise plaketini Doç Dr. Uğur Müngen takdim etti.
Kristal Kayısı, 'Gelecek Uzun Sürer' filminin oldu
Festival Onursal Başkanı ve Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran’ın himayelerinde, Malatya Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen festivalde 40’a yakın ülkeden toplam 120 uzun ve kısa film gösterildi.
Doç. Dr. Aytaç: Demokrasiyi vesayet altına alan her güç, terör örgütüdür
ESKİŞEHİR - Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç, Ergenekon terör örgütü de dahil demokrasiyi vesayet altına alan tüm güçlerin terörün içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
KOÜ'de İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans programı açıldı
Sanayide bu konuda var olan yetişmiş eleman açığını kapatmak amacıyla açılan program hakkında İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Hakan Pekey detaylı bilgiler verdi. Sürekli büyümeye devam eden ve her geçen gün yeni projelere imza atan Kocaeli Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans programını bünyesine kattı.
"Erken tanı diyabetliye kaliteli bir yaşam sunabilir"
ADANA - Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şebnem Aktaran, erken tanı ve tedavinin diyabetliye kaliteli bir yaşam sunabileceğini bildirdi.
SOS ile Fatih Üniversitesi'nden 'Diyabet Hastalarında Egzersiz' semineri
“Diyabet Hastalarında Egzersiz” konulu seminerde, Doç. Dr. Feridun Karakurt tarafından “Diyabet Tanı, Tedavi ve Risk Faktörleri”, Yrd. Doç. Dr. Murat Dalkılınç tarafından “Fizyoterapi Açısından Diyabetin Kas İskelet Sistemine Etkisi”, Yrd.
İşadamları tecrümelerini, 'geleceğin girişimcileri' ile paylaştı
Ali Halıcı, RG Yönetim Danışmanlık Şirketi’nden Doç Dr. Ruhi Gürdal, Suteks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger, Doğuş Holding Strateji Başkanı Özlem Denizmen ile medya.wodrpress.com sitesinin kurucusu Zorluhan Zorlu da zirvede girişimcilik hikayelerini anlattı.
Akpınar: Büyük darbe alan PKK, gemi kaçırarak 'hala ayaktayız' mesajı veriyor
Köşeye sıkışan PKK’nın bundan sonra da sınır tanımayan eylemlere başvurabileceğini söyleyen Turgut Özal Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Akpınar, “Kendi sempatizanlarına ve dağda mensuplarına operasyonlara rağmen bakın hala diriyiz ayaktayız mesajı veriyor.
Şeker yükleme testi, diyabeti önlüyor
Acıbadem Fulya Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç Dr. Rüştü Serter, riskli kişilerde şeker yükleme testinin önemli olduğunu ifade etti. Serter, “Bu test sayesinde diyabet öncesi dönemde teşhis koymak mümkün oluyor.
İTÜ, Van depremi raporunu açıklayacak
Serdar Akyüz, Yrd. Doç Dr. Pınar Özdemir Çağlayan, Yrd Doç Dr. Beyza Taşkın, Yrd Doç Dr. Ufuk Yazgan.”
Çapraz nakille hayata tutundular, böbrek kardeşi oldular
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından yapılan çapraz nakille, hastalar yeni bir hayata ‘merhaba’ dedi. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nde başarıyla gerçekleşen çapraz nakille hayata yeniden başlayan Özüoral ve Sönmezcan aileleri sağlıklı artık
Elazığ, Vanlı depremzedelerin yaralarını sarıyor
Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören depremzedelerin doktoru Doç Dr. Mustafa Alpagan Yıldırım, hastaların durumunun iyiye gittiğini açıkladı. Yıldırım, depremzedelerin kendilerine ulaştığında ilk ameliyatlarını geçirmiş olduklarını kendilerinin ise tekrardan ameliyat yaptıklarını ve kesilen uzuvlardaki ölü dokuları
Sincan'ın yeni girişimcileri sertifikalarına kavuştu
Girişimci adaylarının sertifikalarını Sincan Belediyesi Doç Dr. Mustafa Tuna’nın elinden aldığı törende, Başkan Tuna’ya da kursiyerler tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi. Törende bir konuşma yapan Sincan Belediye Başkanı Doç.
Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu törenle hizmete girdi
Yüksek Okul Müdürü Doç Dr Çağatay Tanrıverdi de "Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu şu an için Ziraat çatısı altında Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Gıda İşletme, Seracılık, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Gıda Teknolojisi bölümlerinden oluşmaktadır
Doç. Dr. Akpınar: Saldırı güvenlik zafiyetlerini tekrar gözler önüne serdi
ANKARA - Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mahmut Akpınar, bölücü terör örgütü PKK’nın Hakkari Çukurca’da gerçekleştirdiği saldırıların, bölgedeki güvenlik zafiyetlerini tekrar gözler önüne serdiğini
Girşimci gençler ÜNMEK’le iş sahibi olacak
ve Ordu KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Ünye’de başlatılan girişimcilik kursu eğitimi, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç Dr. Gürol Özcüre tarafından verilmeye başlandı.
Romatizma hastaları sağlıklı hayat için yürüdü
Yürüyüşün düzenlenmesine öncülük eden Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mesut Onat, toplumu romatizmal ağrılar, Dünya Artrit Günü, hastaların sorunları ve alınabilecek önlemler konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini